• 50 continu-wisselende sfeerstudio's
  • bezoek onze 5000m² showroom
  • handmade in Holland sinds 1969
  • bezoek onze 5000 m² showroom
  • 50 continu-wisselende sfeerstudio's
  • handmade in Holland sinds 1969
  1. fotostudio7 -0817.jpg
  2. fotostudio7 -0829.jpg
  3. fotostudio7 -0832.jpg
  4. fotostudio7 -0815.jpg
  5. fotostudio7 -0824.jpg

Productomschrijving

Een bijzondere eyecatcher met een héle lange geschiedenis: deze bijzettafel is gemaakt van versteend hout. Versteend hout is fossiel hout, waarin alle organische materialen met behoud van de kenmerkende structuur van het hout zijn vervangen door mineralen. Een proces dat miljoenen jaren kan duren en onder de grond gebeurd. Op deze manier kunnen de kleinste details worden vereeuwigd en ontstaan de meest bijzondere stukken versteend hout. 

Dit versteende hout wordt op diverse plekken wereldwijd opgegraven, in schijven gezaagd en vervolgens zeer intensief gepolijst. Een uitzonderlijk en arbeidsintensief proces wat deze tafels zo uniek en exclusief maakt!

Het blad ligt opgesloten in het zwarte metalen onderstel en kan desgewenst worden vastgeschroefd op het onderstel via de voorbereidde schroefgaten.


De volledige omschrijving van het ontstaan van versteend hout is wat complexer dan bovenstaande omschrijving, en wordt omschreven als:

Versteend hout is fossiel hout, waarin alle organische materialen met behoud van de structuur van het hout zijn vervangen door mineralen (meestal door silicaten, zoals kwarts). Het proces van verstening gebeurt onder de grond, wanneer een boom bedolven raakt onder sediment, en kan miljoenen jaren duren. 

Grondwater dat langzaam door de bodem sijpelt, zet mineralen af op plaatsen waar lignine en cellulose wegrotten. Als de afzetting en rotting even snel gaan, blijft de vorm van de cellen behouden.De kleinste details kunnen worden vereeuwigd. Versteende jaarringen en verschillende weefsels kunnen tot op microscopisch niveau worden getraceerd. Versteend hout heeft een hardheid van 7 op de hardheidsschaal van Mohs, hetzelfde als kwarts.

Onze service

Verzendkosten

Bij WoonTheater houden we van transparantie én eerlijke prijzen. We kunnen natuurlijk bij elk artikel een klein bedrag optellen om vervolgens 'gratis' verzending aan te bieden, maar wij houden onze transportbijdrage graag transparant. Daarom hanteren we vaste bedragen aan de hand van het volume van je bestelde meubel of accessoire: hoe groter het pakket of artikel is, heeft dus invloed op de bijdrage die we van je vragen.

Omdat we blij zijn dat je bij ons bestelt, zijn de verzendkosten zoals we die berekenen niet volledig dekkend. Het andere deel leggen we zelf bij, zodat we de kosten zo schappelijk mogelijk kunnen houden.

Betaling

Je bestelde artikelen reken je makkelijk en veilig af via onze payment-provider Mollie Payments. Zo weet je zeker dat het geld bij de juiste partij terecht komt en maak je gebruik van een extra veilige betaal-verbinding. 

Je kunt je bestelling afrekenen via iDeal, Creditcard (+3,5%) of vooruit overmaken.

Bezorging

Bestel je grotere artikelen of meubels?


Dan komen we deze met onze eigen bezorgdienst bij je leveren. En onze bezorgers gaan graag een stapje verde! Zij leveren je bestelde items met de grootste zorg af en zetten deze precies op de plek waar je ze wilt hebben. Let wel op: dit geldt alleen voor de begane grond. Daarna nemen zij enig afval zoals verpakkingsmaterialen weer met zich mee.

Bestel je kleinere artikelen zoals woonaccessoires, dan worden deze zo snel mogelijk maar uiterlijk binnen 2 tot 4 werkdagen afgeleverd door PostNL.

Zichttermijn & Retourneren

Toch niet tevreden over je bestelde product(en)? Of is er een defect? Dat lossen we graag zo snel mogelijk voor je op! Je kunt je bestelling (ook gedeeltelijk) naar ons retourneren binnen 14 dagen na ontvangst.

Oud kastje | India
Afmeting ca. (HxBxD) 49x36x46 cm
€250,00
Bijzettafel oud verweerd teakhout | Kreta small
Afmeting ca. (HxBxD) 41x60x60 cm
€279,00
Origineel oude bijzettafel | India
Afmeting ca. (HxBxD) 73x75x58 cm
€370,00
Origineel oude wijntafel | Indonesie
Afmeting ca. (HxBxD) 71x74x74 cm
€345,00
Organische bijzettafel | China
Afmeting ca. (HxBxD) 49x72x72 cm
€625,00