• 50 continu-wisselende sfeerstudio's
  • bezoek onze 5000m² showroom
  • handmade in Holland sinds 1969
  • bezoek onze 5000 m² showroom
  • 50 continu-wisselende sfeerstudio's
  • handmade in Holland sinds 1969
WoonTheater | Sinds 1969

WoonTheater

Al sinds 1969 een toonzetter in bijzondere interieurs

Ons familiebedrijf wordt al sinds 1969 met een diepgewortelde passie voor bijzondere en exclusieve interieurs gerund. Met meer dan 50 jaar ervaring hebben we een bijzonder netwerk van ambachtslieden en leveranciers om ons heen verzameld die onze passie voor het vak kunnen verstaan en vertalen naar onze collecties. 

De passie van een familiebedrijf sinds 1969

Ons familiebedrijf bestaat al sinds 1969 en is in de afgelopen 55 jaar uitgegroeid van klein familiebedrijf tot één van de meest toonaangevende interieur-/woonwinkels van Nederland met een 5000 m² showroom in Maurik; begonnen onder de naam Woonland Interieurs en sinds 2019 onder de naam WoonTheater. Onze missie is het aanbieden van niche-merken en exclusieve collecties voor mensen met oog voor detail. Het hart van ons bedrijf is de persoonlijke service om klanten centraal te stellen middels een unieke beleving, zowel on- als offline en zowel voor- als na een aankoop; zoals de familie Ederveen dat sinds de oprichting in 1969 voor ogen heeft. Van hoge kwaliteit zitmeubelen tot unieke en eenmalige eyecatchers met een eeuwenlange geschiedenis.

WoonTheater | Luxe & Wereldse interieurs sinds 1969


5000 m2 sfeerstudio's

WoonTheater is gevestigd in een voormalige paardenmanege waar, dankzij de ruime opzet van het pand, ruim 50 sfeerstudio's zijn gerealiseerd waarin diverse niche-merken en exclusieve collecties een podium wordt geboden. Een dynamisch decor waar ons stylingteam dagelijks aan werkt. Hierdoor zijn we voortdurend in beweging en is er continu iets nieuws te ontdekken. Welkom in ons theater!

Ons team

Achter de 'coulissen' van ons theater werkt elke dag een dynamisch en gedreven team van 'vakidioten' aan het creëren van de beste ervaring voor onze klant: zowel on- als offline. Van bezorgers tot klantenservice, planning en verkoopadviseurs: mooie interieurs en liefde voor het vak zitten in ons DNA.

WoonTheater | Luxe & Wereldse interieurs sinds 1969

WoonTheater | Luxe & Wereldse interieurs sinds 1969


Eigen bezorgdienst

Onze interieurs verdienen een beetje liefde, óók tijdens het bezorgen. En dat kan niemand beter dan onze eigen bezorgdienst: een gedreven team van bezorgers die je meubels vakkundig komen bezorgen, op vilt plaatsen en enig verpakkings- of afvalmateriaal weer met zich mee nemen.

Verschillende windstreken

Onze inkopers zijn voortdurend op jacht naar unieke items. Wekelijks komen er dan ook nieuwe zendingen met bijzonderheden binnen vanuit verschillende windstreken waardoor onze collecties en showroom voortdurend in beweging zijn. Het overgrote deel hiervan importeren we uit landen als India, Nepal, Indonesië & China, maar ook Turkije en Hongarije bezoeken onze inkopers regelmatig om daar de meest unieke collecties te ontwikkelen en samen te stellen. Verschillende landen met ieder hun eigen cultuur, gewoonten en gebruiken.

WoonTheater | Luxe & Wereldse interieurs sinds 1969
WoonTheater | Sinds 1969

Onze collecties


Al sinds onze start in 1969 onderscheiden wij onszelf door unieke en doorleefde collecties uit landen over de hele wereld te importeren. Eyecatchers uit verschillende windstreken over de hele wereld met ieder hun eigen cultuur, gewoonten en gebruiken; stuk voor stuk unieke items met een verhaal.


Om deze unieke items te verkrijgen zijn onze inkopers het hele jaar door op reis en op doortocht in landen als India, Nepal en China. Hier ontdekken, bedenken en creëren zij veel items, maar bewaken ze ook de kwaliteit van onze productielijnen zoals bijvoorbeeld de Urban en Farmer Collection. Naast deze meubelcollecties produceren we ook veel accessoire-collecties onder eigen label; hierdoor zijn we in staat om kwalitatieve en eerlijke producten tegen scherpe prijzen te presenteren en de controle op onze fairtrade visie te handhaven. Dat deden we de afgelopen 55 jaar en dat zullen we blijven doen.

Naast onze productielijnen in India en bijvoorbeeld China, worden alle zitmeubelen uit onze collecties juist uitsluitend in Nederland geproduceerd. 100% Handmade in Holland, en daar zijn we trots op. Door de jaren heen hebben wij een select aantal meubelmakers om ons heen verzameld die onze passie voor het product kunnen verstaan en vertalen. Onze meubelmakers werken met de beste materialen, de mooiste stoffen en ledersoorten. Vervolgens brengen zij deze materialen volledig met de hand samen tot onze kwalitatieve banken, fauteuils of eetkamerstoelen.


Dankzij dit handwerk kunnen bovendien ook veel van onze zitmeubels volledig op maat en naar persoonlijke wens worden samengesteld, zonder extreme prijsverhogingen en/of langere levertijden. Ontdek het gigantische aanbod in stoffen, kleuren en ledersoorten in onze showroom of klik hier om alvast een greep van het aanbod in onze webshop te bekijken.


Laat je inspireren op onze website, of kom langs in onze showroom en beleef de wereld van WoonTheater!Respect voor mens en natuur

WoonTheater heeft door de afgelopen 55 jaar een waardevol netwerk opgebouwd van betrouwbare partners. Dankzij dit netwerk zijn wij in staat om de meest unieke stukken tegen eerlijke prijzen naar Nederland te halen. Wij werken uitsluitend samen met eerlijke handelspartners die dezelfde lange termijn visie nastreven als wij. Met respect voor mens en natuur.

WoonTheater | Luxe & Wereldse interieurs sinds 1969
WoonTheater | Sinds 1969

WoonTheater recycled het verleden

Een groot deel van onze collectie bestaat uit unieke, originele meubelen en woonaccessoires. Bijzondere objecten die al een heel verleden achter zich hebben en vaak al decennia meegaan zoals antieke poorten, kruiken, wandmeubels en tafels. Maar, ook objecten die verwerkt worden tot een nieuw prachtstuk. Denk bijvoorbeeld aan oude gebinten uit een verlaten boerderij, de spijlen van een oude trapleuning of het afgedankte hout van de laadbakken van Indiase laadtrucks.

Stuk voor stuk objecten en materialen met een compleet leven achter zich, die soms door middel van restauratie of reconstructie in het land van herkomst, maar ook in volledig authentieke staat weer een tweede leven krijgen. We recyclen het verleden!We produceren uitsluitend met oud hout

Naast onze collectie van unieke stukken leveren wij uitsluitend meubels welke gemaakt zijn van 100% oud en gerecycled hout, ongeacht het land van herkomst. In al onze productie- en inkoop-landen hebben we nauwkeurige kwaliteitscontroles die vaak onder toezicht van de lokale overheden staan. Voor Indonesië geldt zelfs een certificatie plicht, waarmee we een 100% recycle garantie kunnen geven. Niet alleen omdat dit hout prachtig geleefd is, maar ook omdat we hiermee onnodige bomenkap tegen kunnen gaan én het milieu sparen.

WoonTheater | Luxe & Wereldse interieurs sinds 1969