• 50 continu-wisselende sfeerstudio's
 • bezoek onze 5000m² showroom
 • handmade in Holland sinds 1969
 • bezoek onze 5000 m² showroom
 • 50 continu-wisselende sfeerstudio's
 • handmade in Holland sinds 1969
22622_fotostudio7-0753_origineel_20220310122441.jpg

buitenmeubels

alles over buiten/outdoor-meubels

Onze outdoor collectie bestaat uit verschillende - maar altijd kwalitatieve - materialen. Zo hebben we bijvoorbeeld teakhouten buitentafels, rattan eettafelstoelen en gestoffeerde lounge elementen. Voor al deze meubels gelden verschillende onderhoudsvoorschriften, die we per materiaal voor je op een rijtje hebben gezet.

Buiten/outdoor meubels

In onze outdoor collectie ontdek je zowel houten en gestoffeerde meubels. Beiden kunnen met een vochtige doek, zonder extreme schoonmaakmiddelen, worden afgenomen en schoongemaakt. 

Voor onze gestoffeerde meubels adviseren we altijd een meubelhoes mee te bestellen, zodat de meubels zo lang mogelijk in uitstekende staat blijven en minder onderhevig zijn aan alle weersinvloeden.

Voor houten meubels zoals eettafels en eettafelstoelen adviseren we deze, indien mogelijk, tijdens de winter/buiten het seizoen in een opslag of onder een overkapping te plaatsen om ze zo lang mogelijk 'mooi' te houden. Een bekend fenomeen bij houten tuinmeubels is groene aanslag. Dit ontstaat door de weersinvloeden en is helaas op voorhand weinig aan te doen. Wel kun je deze meubels schoonmaken met water, zout of soda en zijn er diverse middelen op de markt die groene aanslag verwijderen en de originele houtkleur herstellen. Let wel op: deze schoonmaakartikelen zijn niet bij ons verkrijgbaar, maar algemeen verkrijgbaar bij de gemiddelde bouw- of supermarkt.

emmer.pngGroene aanslag verwijderen

Stap 1: Voor een optimaal en makkelijker resultaat kun je er het beste voor zorgen dat de (teak)houten meubels volledig doorweekt zijn. Maak milieubewust gebruik van een aankomende regenbui, of gebruik een tuinslang;

Stap 2: Meng een kopje keukenzout of soda met een emmer lauwwarm water;

Stap 3: Dompel een keukenborstel of schuurspons in de emmer en het mengsel in de lengterichting van de houtnerf van het meubel. Je zult zien dat groene aanslag direct los begint te komen;

Stap 4: Spoel na het schrobben de meubels af met een tuinslang

304050100-main.png


Oorspronkelijk houtkleur terugbrengen

Hardhout bevat minerale bestanddelen die verkleuren door weersinvloeden, waardoor het zijn kenmerkende grijze kleur krijgt. Er zijn diverse middelen op de markt, verkrijgbaar in de gemiddelde bouw- of supermarkt waarmee de oorspronkelijke kleur weer hersteld kan worden. Bijvoorbeeld HG kleurhersteller. Dit middel verdiept de kleur en zorgt zo voor de mooie en natuurlijke uitstraling van de tuinmeubelen. 

Volg onderstaande stappen om de vergrijzing van hout te voorkomen en te herstellen met HG hardhout kleursteller:

Stap 1: Verwijder voor gebruik het stof en vuil met een droge doek of borstel;

Stap 2: Alleen sterk vergrijsde delen bij voorkeur eerst even licht opschuren;

Stap 3: Spray vervolgens HG hardhout kleurhersteller gelijkmatig op het hout en verdeel eventuele druppels met een droge doek;

Stap 4: Laat de hardhout vernieuwer intrekken en wrijf het na 15 minuten licht op met een schone en droge doek.

  fotostudio7 -0795.jpg

  Meubelhoezen op maat

  Om het onderhoud van je meubels wat makkelijker te maken, kun je voor onze Outdoor Times-bank en elementen bijpassende meubelhoezen bestellen. Deze zorgen ervoor dat de zitmeubels zelf een stuk minder onderhevig zijn aan weersinvloeden en blijven zo veel langer mooi. Bovendien scheelt het natuurlijk een hoop schoonmaakwerk want bladeren, groene aanslag of ander vuil komt niet direct op de zitmeubels terecht.