• 50 continu-wisselende sfeerstudio's
  • bezoek onze 5000m² showroom
  • handmade in Holland sinds 1969
  • bezoek onze 5000 m² showroom
  • 50 continu-wisselende sfeerstudio's
  • handmade in Holland sinds 1969
22619_fotostudio7-9977_origineel_20220310120009.jpg

houten meubels

alles over houten meubels


Van zeer rustiek teakhout tot het oude hout uit de laadbakken van afgedankte Indiase trucks: in onze showroom ontdek je een gigantisch aanbod meubels in diverse houtsoorten en grofheden. Bovendien kies je dankzij onze uitgebreide voorraden vaak zélf je favoriete meubelstuk of tafelblad uit. Dat is natuurlijk wel zo fijn, want omdat het een natuurproduct is zijn er bijvoorbeeld niet alleen kleurnuances, maar ook diversiteit van grofheid in het hout. Zo weet je zeker dat het gekozen meubel ook écht jouw favoriet is!

Houten meubels

Naast een kleine dosis liefde voor je houten meubels, behoeven ze verder weinig onderhoud. Het onderhoud van houten meubels is meestal niet meer dan een vochtige doek zonder extreme wasmiddelen. Voor eettafels geldt in principe hetzelfde, maar is het wel zo dat bepaalde houtsoorten na verloop van tijd gaan 'leven'. Zelf vinden we dat de charme van het hout, maar niet iederéén zit daarop te wachten. Het is dan ook mogelijk om dit soort tafels te bewerken met een - bijna - onzichtbare beschermingslaag. Hierbij moet je echter wel rekening houden met het feit dat het hout hierdoor vrijwel altijd een iets andere kleur krijgt. Ook voor het verwijderen van 'extreme' vlekken in bepaalde houtsoorten zijn speciale schoonmaak-middelen. Ontdek de verschillende mogelijkheden hieronder.

HIRES_Wood_Care_Kit_Teakfix_250ml-1024x1024.png

Reiniging & bescherming van teakhout: niet noodzakelijk

Tropisch hardhout zoals teak is een puur natuurproduct met een mooie authentieke uitstraling. Om deze houten meubel(en) in topconditie te houden is de Wood Care Kit een handige set. Deze set bevat een effectieve reiniger en een beschermingsproduct speciaal voor hardhouten meubelen.

Deze set reinigt, verzorgt en beschermt. Beschermt tropisch hardhout tegen vocht en vuil zonder dat de natuurlijke houtkleur wordt aangetast.

De verzorgingsset bevat:

– 250 ml flacon Wood Teakfix

– 250 ml flacon Natural Wood Cleaner

– Microvezeldoek

HIRES_Natural_Wood_Cleaner_250ml-1024x1024.pngVlekkenreiniger: niet noodzakelijk

Een effectieve houtreiniger op waterbasis. Reinigt, ontvet en verwijdert vuil en vlekken. Tevens te gebruiken als voorbehandeling van een specialistisch houtverzorgingsproduct.

Gebruiksadvies

Voor gebruik op een onopvallende plaats testen op kleurechtheid en bestendigheid. Pas na drogen vergelijken. Natural Wood Cleaner royaal aanbrengen op een schone pluisvrije doek. Hiermee het oppervlak egaal inwrijven en korte tijd laten inwerken. Vervolgens uitwrijven met een schone doek. Het gereinigde oppervlak nabehandelen met een geschikt verzorgingsproduct. Buiten bereik van kinderen bewaren.