• 50 continu-wisselende sfeerstudio's
  • bezoek onze 5000m² showroom
  • handmade in Holland sinds 1969
  • bezoek onze 5000 m² showroom
  • 50 continu-wisselende sfeerstudio's
  • handmade in Holland sinds 1969
22620_fotostudio7-2393_origineel_20220310120233.jpg

leder meubels

alles over lederen meubels

De charme van echt lederen meubels is bijna ongeëvenaard: ons stoere, natuurlijke rundleder is onder andere afkomstig van Italiaanse leerlooierijen waar het nauwkeurig geselecteerde leder volledig met de hand wordt geschuurd en bewerkt met een was op oliebasis. De huiden die worden verwerkt hebben stuk voor stuk karakter!

Leren meubels en onderhoud

De charme van echt lederen meubels is bijna ongeëvenaard: ons stoere, natuurlijke rundleder is onder andere afkomstig van Italiaanse leerlooierijen waar het nauwkeurig geselecteerde leder volledig met de hand wordt geschuurd en bewerkt met een was op oliebasis. De huiden die worden verwerkt hebben stuk voor stuk karakter! Afhankelijk van de ledersoort, worden zelfs de groei-striemen, insectenbeten en kleurschakeringen in tact gehouden om de huiden een uitzonderlijke identiteit te geven.

Wel is het bij sommige ledersoorten belangrijk om van tijd tot tijd je meubel te behandelen met een van onze onderhoudsproducten. Voordat je kunt bepalen welke producten precies van toepassing zijn op jouw meubel/ledersoort, is het belangrijk om te weten wélk type leder je in huis hebt. Hiervoor kun je altijd je factuur en/of orderbevestiging raadplegen.

De ledersoorten zijn in onze showroom verdeeld in 3 soorten: gewaxt/geolied leder, geschuurd/geborsteld leder en standaard leder. Hieronder vind je de verschillende vlekkenverwijderaars en onderhoudsets terug.

HIRES_Leather_Care_Kit_for_Brushed_Leather-1024x1024.png


Geschuurd of geborsteld leder

Geschuurd, geborsteld of veloursachtig leder is een robuuste en natuurlijke ledersoort met een mooie en warme uitstraling. Om het leder mooi en schoon te houden, is de Leather Care Kit for Brushed Leather een uitstekende keuze.

De Leather Care Kit bevat hoogwaardige en veilige producten voor het optimaal beschermen, voeden en reinigen van het leder. Het biedt bescherming tegen o.a. vocht, huidvet, transpiratie en vuil.

De verzorgingsset bevat:

– 500ml spuitbus Leather Protector

– 500ml Vintage Lotion

– Nubuckspons

HIRES_Leather_Care_Kit_for_WaxOiled_Leather-1024x1024.png


Gewaxt & Geolied leder

Gewaxt en geolied leder is een natuurproduct met een mooie, luxe uitstraling. Om het leder mooi en in topconditie te houden, is de Leather Care Kit for Waxed & Oiled Leather een uitstekende keuze.


Deze set bevat hoogwaardige en veilige producten voor het optimaal beschermen, voeden en reinigen van het leder. Het biedt bescherming tegen o.a. vocht, huidvet, transpiratie, vuil en UV-straling.

De verzorgingsset bevat:

-150 ml flacon Natural Leather Wax & Oil

– 150 ml flacon Natural Leather Cleaner

– Doek

HIRES_Leather_Care_Kit-1024x1024.png


Standaard leder

Leder is een natuurproduct met een mooie en luxe uitstraling. Om het leder mooi en in topconditie te houden, is de Leather Care Kit een uitstekende keuze.

Deze set bevat hoogwaardige en veilige producten voor het optimaal beschermen, voeden en reinigen van het leder. Het biedt bescherming tegen o.a. vocht, huidvet, transpiratie, vuil en UV-straling.


De verzorgingsset bevat:

– 250 ml flacon Leather Care & Protect

– 250 ml flacon Natural Leather Cleaner

– Doek

LET OP! Deze set niet gebruiken op geschuurd/geborsteld leder, zoals nubuck en suède.