• 50 continu-wisselende sfeerstudio's
  • bezoek onze 5000m² showroom
  • handmade in Holland sinds 1969
  • bezoek onze 5000 m² showroom
  • 50 continu-wisselende sfeerstudio's
  • handmade in Holland sinds 1969
WoonTheater | Sinds 1969

Backstage

Achter de schermen in ons theater


In ons dynamische familiebedrijf is het 'achter de schermen' altijd een grote bedrijvigheid. Van het aanpassen van sfeerstudio's tot de fotografie voor onze webshop of complete vernieuwingen van ruimtes ter behoeve van nieuwe collecties. Kijk hier een stukje met ons mee achter de schermen.

Altijd op zoek naar het perfecte plaatje

Bij WoonTheater maken we ons assortiment het liefst zo tastbaar mogelijk. Daarom zijn we altijd op zoek naar ‘het perfecte plaatje’. Deze krijgt vervolgens diverse doeleinden. We gebruiken onze fotografie in advertenties of folders, maar uiteraard ook om producten in onze webshop zo tastbaar en realistisch mogelijk te maken. Die zoektocht naar dat plaatje duurt echter vaak wel langer dan je misschien zou verwachten en hier komt nog een hoop bij kijken.

Het begint allemaal met de binnenkomst van nieuwe artikelen; direct na het uitladen van bijvoorbeeld een container, worden alle artikelen opgemeten en klaargezet voor selectie: wordt dit item in het magazijn gefotografeerd, in de fotostudio, of juist op een externe locatie.

Backstage bij WoonTheater

‘De kunst aan onze huisfotograaf om elk item zo realistisch mogelijk vast te leggen’

Onze productfotografie zelf is daarentegen een ‘koud kunstje’: het meubel gaat op z’n plek – foto, deur of la open – foto, mooie details aan het meubel – foto. Net zo lang tot het meubel dusdanig in beeld is gebracht dat deze bijvoorbeeld in de webshop een realistische weergave kan geven en zo tastbaar mogelijk is.

In onze fotostudio wordt het al wat gecompliceerder. Hier creëren onze stylisten mooie settings en huiselijke sfeerbeelden, om deze vervolgens in bijvoorbeeld de bekende woonbladen te gebruiken.

De kunst aan onze huisfotograaf Rianne om dit beeld zo goed mogelijk, en vanuit elke mogelijke hoek, vast te leggen.

Naast de fotografie in het magazijn, de showroom en onze fotostudio, creëren we regelmatig ook een ‘fotostudio’ op externe locaties. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een oude fabriekshal, karakteristiek grachtenpand of knusse stads-woning. Alles om de fotografie nog tastbaarder, realistischer en mooier te maken, waarbij we dankbaar gebruik maken van ruimtes die karakter, warmte en sfeer uitstralen.

Bij deze fotografie komt meer planning kijken en worden vaak meerdere dagen uitgetrokken om in dezelfde ruimtes meerdere inrichtingen te kunnen fotograferen. Hiervoor gaan de stylisten van te voren kijken op locatie, wordt de ruimte in kaart gebracht, en aansluitend wordt het concrete plan van aanpak opgemaakt.


Dankzij de warmte, sfeer of het karakter van de ruimtes, creëren we op deze locaties de meest inspiratie-volle en huiselijke settings.

Op de dagen van fotografie is het een komen en gaan van WoonTheater vrachtwagens en zijn de verhuisliften continu in de weer om de ene setting op te bouwen en de andere weer af te breken en in te laden. Aansluitend aan de fotoshoot word er een selectie gemaakt van de beste foto’s, waarna deze na een kleine bewerking en optimalisatie worden doorgegeven aan onze web- en marketing afdeling om de fotografie zo snel mogelijk op de juiste plekken te krijgen; van webshop tot advertenties en social media.

Backstage bij WoonTheater
Backstage bij WoonTheater
Backstage bij WoonTheater
Backstage bij WoonTheater
Backstage bij WoonTheater
Backstage bij WoonTheater