• 50 continu-wisselende sfeerstudio's
  • bezoek onze 5000m² showroom
  • handmade in Holland sinds 1969
  • bezoek onze 5000 m² showroom
  • 50 continu-wisselende sfeerstudio's
  • handmade in Holland sinds 1969
fotostudio7 -9666.jpg

Onderhoud & Informatie

Alles over onze materialen

We snappen natuurlijk dat je zo lang mogelijk wilt genieten van jouw meubels, maar welk materiaal past eigenlijk het beste bij jou en je wensen? En welk onderhoud hoort daar nou precies wel of juist niét bij? 


Hieronder kies je uit de verschillende materialen die voor jouw meubel van toepassing (kunnen) zijn, zoals bijvoorbeeld je houten eettafel, leren bank of gestoffeerde eetkamerstoel. We proberen we je per materiaal zo veel en duidelijk mogelijk advies en informatie te geven inclusief eventuele bijbehorende onderhoudsproducten.

Is onderhoud echt áltijd nodig?

Naast een kleine dosis liefde voor je nieuwe meubels, hebben sommige artikelen meer, minder of soms helemaal 'geen' onderhoud nodig. Voor bijvoorbeeld je nieuwe vloerkleed is onderhoud niet anders dan de vloer waar je het kleed op hebt liggen: stofzuig je vloerkleed wekelijks, zodat stof of haren van je huisdieren zich er niet op verzamelen. Daarnaast volstaat bijvoorbeeld voor je houten kast of tv-meubel het afnemen met een licht-vochtige doek met uitsluitend milde schoonmaakmiddelen.

fotostudio7 -8868.jpg

Gestoffeerde meubels & iProteqt service

Heerlijk zacht en in elke denkbare kleur, patroon of samenstelling verkrijgbaar: stof is een geweldige bekleding waar je álle kanten mee op kunt! Bovendien zorgt stof voor een warme look en heeft het een comfortabele 'aanraking'. Daarentegen is stof wel wat vlek-gevoeliger dan bijvoorbeeld leder of microvezel: altijd handig om in overweging te nemen wanneer je bijvoorbeeld jonge kinderen of huisdieren hebt.

Om je gestoffeerde meubel zo goed mogelijk schoon te maken of houden, bieden we een uitgebreide vlekken- en constructieservice aan.

Lees meer...>

fotostudio7 9977.jpg

Houten meubels

Van zeer rustiek teakhout tot het oude hout uit de laadbakken van afgedankte Indiase trucks: in onze showroom ontdek je een gigantisch aanbod meubels in diverse houtsoorten en grofheden. Bovendien kies je dankzij onze uitgebreide voorraden vaak zélf je favoriete meubelstuk of tafelblad uit. Dat is natuurlijk wel zo fijn, want omdat het een natuurproduct is zijn er bijvoorbeeld niet alleen kleurnuances, maar ook diversiteit van grofheid in het hout. Zo weet je zeker dat het gekozen meubel ook écht jouw favoriet is! 

Het onderhoud van houten meubels is meestal niet heel uitgebreid: een vochtige doek zonder extreme wasmiddelen volstaat! Voor eettafels geldt in principe hetzelfde, maar is het wel zo dat bepaalde houtsoorten na verloop van tijd gaan 'leven'. Zelf vinden we dat de charme van het hout, maar niet iederéén zit daarop te wachten. Het is dan ook mogelijk om dit soort tafels te bewerken met een - bijna - onzichtbare beschermingslaag. Hierbij moet je echter wel rekening houden met het feit dat het hout hierdoor vrijwel altijd een iets andere kleur krijgt.

Ook voor het verwijderen van 'extreme' vlekken in bepaalde houtsoorten zijn speciale schoonmaak-middelen. We hebben meer informatie over de verschillende houtsoorten en behandelingen voor je op een rijtje gezet.

Lees meer...>

fotostudio7 -2393.jpg

Echt lederen meubels

De charme van echt lederen meubels is bijna ongeëvenaard: ons stoere, natuurlijke rundleder is onder andere afkomstig van Italiaanse leerlooierijen waar het nauwkeurig geselecteerde leder volledig met de hand wordt geschuurd en bewerkt met een was op oliebasis. De huiden die worden verwerkt hebben stuk voor stuk karakter! Afhankelijk van de ledersoort, worden zelfs de groei-striemen, insectenbeten en kleurschakeringen in tact gehouden om de huiden een uitzonderlijke identiteit te geven.

Wel is het bij sommige ledersoorten belangrijk om van tijd tot tijd je meubel te behandelen met een van onze onderhoudsproducten. Welke precies van toepassing is op jouw meubel/ledersoort hebben we voor je op een rijtje gezet.

Lees meer...>

fotostudio7 -4287.JPG

Microvezel/kunstleder meubels

Een oerdegelijke en karakteristieke look-a-like. Kenmerkend aan microvezelstoffen is de bijzonder hoge slijtvastheid én vlekbestendigheid. Combineer dat met zijn verhoudingsgewijs vriendelijke prijs tegenover echt leder en je hebt een duurzame en net zo karakteristieke vervanger! Bovendien is microvezel ontzettend onderhoudsvriendelijk. Maar, wil je toch het zekere voor het onzekere nemen, zijn ook hier wel onderhoudsproducten voor. De enige kanttekening van microvezel of kunstleder is dat je deze meubels in verband met lichte verkleuring of uitdroging beter niet in direct zonlicht plaatsen.

Wil je meer informatie of bekijken welke onderhoudsproducten mogelijk zijn? We hebben alle voors- en tegens nog een keer voor je op een rijtje gezet, inclusief onderhoudsmiddelen.

Lees meer...>

fotostudio7 -0753.jpg

Buitenmeubels

Onze outdoor collectie bestaat uit verschillende - maar altijd kwalitatieve - materialen. Zo hebben we bijvoorbeeld teakhouten buitentafels, rattan eettafelstoelen en gestoffeerde lounge elementen. Voor al deze meubels gelden verschillende onderhoudsvoorschriften, die we per materiaal voor je op een rijtje hebben gezet.


Voor houten meubels geldt in ieder geval: probeer een hogedrukreiniger te vermijden. Hiermee beschadig je de natuurlijke was- of toplaag van het hout en ontstaan er vaak diepere nerven of splinterende randen. Voor onze gestoffeerde meubelen zijn vaak meubelhoezen mogelijk: zo zijn de meubels een stuk minder onderhevig aan de weersinvloeden en blijven ze langer mooi!

Lees meer...>

Geen resultaten gevonden