• 50 continu-wisselende sfeerstudio's
  • bezoek onze 5000m² showroom
  • handmade in Holland sinds 1969
  • bezoek onze 5000 m² showroom
  • 50 continu-wisselende sfeerstudio's
  • handmade in Holland sinds 1969
929_297708_297708_lookbook.png

Alles over Castle Stones

WoonTheater: Premium Castle Stones-dealer

Persoonlijk advies & begeleiding: van keuzemoment in patronen en kleuren tot voorbereiding, montage en afwerking. Bezoek onze showroom en ontdek de uitgebreide mogelijkheden. Direct meer info?

Bel vrijblijvend 0344-691316

TECHNISCHE SPECIFICATIES

Klik hier voor meer informatie over montageservice

Opstookprotocol vóór het aanbrengen van Castle Stones op vloeren met vloerverwarming


Voor een goede warmtespreiding van een vloerverwarming bij een Castle Stones vloer, is het noodzakelijk dat de dekking bovenop de vloerverwarmingleidingen minimaal 30 mm is.


Bij het aanbrengen van vloerleidingen onder de Castle Stones vloer (zoals warm water en aanvoer CV-leidingen), waarbij de watertemperatuur hoger dan 40 °C kan zijn, moet men deze ommantelen en voorzien van een z.g. thermische mantelbuis. De dekvloer dient vrij van de wanden gehouden te worden, bijvoorbeeld doormiddel van randstroken.


Een cementgebonden dekvloer moet minimaal 28 dagen oud zijn en mag een restvochtpercentage van maximaal 1,8% CM hebben. Een Calciumsulfaat gebonden vloer of anhydriet gietvloer, mag een restvochtpercentage van 0,3% CM hebben bij toepassing van vloerverwarming, en zonder vloerverwarming een restvochtpercentage van 0,5% CM.

Deze meting mag NIET elektronisch gedaan worden maar UITSLUITEND via een CarbitMeting. Deze anhydriet vloeren moeten minimaal 14 dagen oud zijn en aangebracht zijn op een dampdichte laag (b.v. folie), welke tegen de wanden aan omhoog gezet is.

Deze dekvloeren moeten,vóór aanvang van de (tegel-)werkzaamheden,worden opgewarmd. Per dag de opwarming met 5 °C verhogen en deze opwarming doorzetten tot de maximale kamertemperatuur is bereikt. Deze maximale temperatuur minstens 24uur, per cm vloerdikte aanhouden.

Voorbeeld: bij een dekvloer dikte van 6cm, minimaal 6 dagen de maximale kamertemperatuur aanhouden. Na deze spanningsafbouwperiode, de vloertemperatuur afbouwen met 5 °C per dag. De opwarmingsprocedure zal minimaal 10 dagen in bes lag nemen.


Temperatuur van de ondergrond bij het verleggen van de vloertegels, mag maximaal +/-20°C bedragen. Optimale verwerkingstemperatuur is ca. +/-18 °C bij 50% relatieve luchtvochtigheid.

Vóór het betegelen,dient de vloer voorgestreken te worden conform het garantieadvies van Castle Stones.Diepe reiniging van Castle Stones vloeren


HMK R155 Grondreiniger - Een zuurvrije intensieve reiniger.
Een superieure, neutrale reiniger voor al het nieuwe en bestaande kalkhoudende natuursteen zoals marmer, solnhofener en travertin maar ook voor tegels en plavuizen: in dit geval in het bijzonder Castle Stones vloeren.

Speciaal ontwikkeld om lichte cementsluier, bouwvuil en waslagen soepel te verwijderen. Binnenshuis te gebruiken: ja Buitenshuis te gebruiken: ja

Lees het etiket voor gebruik van het product goed door. Indien de vloer net gelegd en gevoegd is: - de vloer eerst laten drogen na het voegen (vraag om advies bij uw tegelleverancier). De vloerverwarming dient bij intensieve reiniging uitgeschakeld te zijn (dit vergemakkelijkt de reiniging).

Verbruik
De benodigde hoeveelheid HMK R155 is afhankelijk van het zuigvermogen van het oppervlakte en de mate van de vervuiling. Algemeen kan het volgende aangehouden worden: 1 liter HMK R155 op 1 liter schoon water is ca. 10m² en 1 liter HMK R155 op 20 liter schoon water is ca. 80m². Testen Test het product voordat u begint op bijvoorbeeld een onopvallende plaats of een losse tegel om de menggraad, het effect en de werktijd te bepalen.

Werkwijze
Laat de ondergrond afkoelen tot zijn natuurlijke temperatuur.Verdunnen: afhankelijk van de vervuiling HMK R155 verdunnen met schoon water variërend van 1:1 tot 1:20. Als vuistregel kan het volgende worden aangehouden: zware vervuiling betekent tussen de 1:1 en 1:5, medium vervuiling betekent tussen de 1:6 tot 1:15 en lichte vervuiling betekent 1:16 tot 1:20. Wanneer er gebruik wordt gemaakt van een waterzuiger adviseren wij HMK Z702 Ontschuimer in de waterzuiger te doen (deze vermindert de schuimvorming). Verwerken: dweilend opbrengen met bijv. een mop of een zachte spons, laten intrekken gedurende 10 tot 20 minuten (maar laat HMK R155 niet opdrogen), opschrobben met bijv. een borstel of pad en goed naspoelen met schoon water. Herhalen: meerdere keren naspoelen kan nodig zijn, zeker als daarna een impregneer (zoals de HMK S234) of polisher wordt gebruikt. Een tweede en derde keer herhalen van de bovenstaande werkwijze kan nodig zijn voor hardnekkige vlekken.

Achteraf
Indien bovenstaande was bedoeld als onderhoud dan kunt u de vloer direct weer in gebruik nemen. Indien bovenstaande was bedoeld om vervolgens de vloer te gaan beschermen, laat de vloer dan 24 uur drogen. Veiligheid Niet vlambaar. Niet zuurhoudend. Milde geur. Buiten bereik van kinderen houden.

Opslag
Bewaar HMK R155 met een temperatuur tussen de 12C en 25C op een droge donkere plek. HMK R155 kan een aantal jaren bewaard worden. Niet mengen met andere reinigingsmiddelen, impregneringen, verzegelingen of onderhoudsmiddelen.
De fabrikant/leverancier is niet aansprakelijk voor directe of indirecte gevolgen van het niet juist toepassen van de door haar geleverde producten. De enige verplichting van de fabrikant/leverancier is het product te vervangen welke niet geschikt is bevonden. Men dient vooraf vast te stellen of het te gebruiken product geschikt is voor het beoogde doel; deze vaststelling geschiedt op eigen risico.TCKI keuringsrapport
klik hier om het keuringsrapport te bekijken, afgegeven aan Castle Stones door TCKI NED.